plakatCirkus Stjerneskud blev stiftet i 1987 og har langsomt taget form til traditionelt børnecirkus. I 1989 købte vi cirkusteltet som jo er en uundværlig del af cirkus. I 1997 købte foreningen Cirkusbygningen i Sandvig hvor hovedparten af aktiviteterne foregår.

Cirkus Stjerneskud er en forening, hvis formål det er at spille cirkus med og for børn. Børnekultur er ikke kun noget, der skal konsumeres gennem TV. Børnekultur er et levende og skabende fællesskab. Cirkus er et område med mange muligheder for udvikling; med fest, ballade, lys og musik; men også via alvorligt arbejde med at dygtiggøre sig inden for de mange svære cirkusdiscipliner.

Koncentration, tolerance, disciplin, fordybelse og ikke mindst ydmyghed for de traditioner som cirkus er bygget af, er nøgleord for vore bestræbelser.

Vi forsøger at skabe rammerne for at børn og voksne sammen kan få en meningsfuld fritidsbeskæftigelse. I løbet af året er der mange aktiviteter. Vi har hvert år instruktører med for at dygtiggøre børnene.

Men cirkus er meget mere end træning og forestilling. I løbet af året skal bygninger og udstyr vedligeholdes, kostumer skal syes, numre skal udtænkes og udformes. Brochurer og plakater skal trykkes og sættes op. Teltet skal rejses. Lyd, lys og anden teknik skal tilrettelægges og sættes op. Så der er brug for alle i familien.

Men det gør kun det hele meget sjovere når alle kan være med og lave noget sammen.

Hvem er vi